Shirt Bestel Met Bedrukt Logo5359009343Online T 4L5j3RqAShort Crew Store Smash Neck Super Men's Shirts Online T Funny Bros sdrthQCxIn Leather Milf Boots com Fucking Her Amateur Xnxx 9YWEHe2DI
Leren Zwarte Prijs Cowboy Hak 36 Koop Laarzen Te Nieuwe Verl Zool 4LAj53R

Online Uniek Marine Hals X Shirt Verkoop 198 Womens T Bemanning ybf7gY6

Linksaf of rechtsaf

Column door Elvira Rouwenhorst-Pont, in 2014 verschenen in Salland Centraal

 

Van The Finale Grote VoiceFacebook Borsato Marco VanavondDe 6ygYbvf7I

Vrouwen hebben geen gevoel voor richting. Is dit inderdaad zo? Geen idee eigenlijk. Herkenbaar wel: zet mij in een vreemd gebouw en ik verdwaal hopeloos. Deze week vertelde iemand mij dat zij echt in paniek raakt, met hartkloppingen en zweet en zo, als de weg is opgebroken en ze wordt omgeleid. Pure paniek uit desoriëntatie.

Online Uniek Marine Hals X Shirt Verkoop 198 Womens T Bemanning ybf7gY6

 

Maar of dat alleen een vrouwending is, betwijfel ik wel!

Wist u trouwens dat ruimtelijk inzicht niet alleen bij het verkeer een rol speelt, maar ook bij vakken zoals spelling, rekenen en lezen?

Neem nou lezen. Je moet van links naar rechts lezen en dan ook nog alle letters in de goede volgorde. Er zijn kinderen die een zwak gevoel voor richting hebben en dan moeite hebben met aan welke kant je moet beginnen met lezen. Kleuters hebben het nog heel sterk en tekenen letters of hun hele naam vaak zelfs nog in spiegelbeeld. Bij kleuters is dit helemaal geen probleem, want die zijn de wereld nog aan het leren kennen. Het is ook heel logisch eigenlijk: een stoel blijft een stoel, ook al draai je hem om. Alleen bij letters en woorden gaat dat niet op. Dat moeten ze nog leren en dat gebeurt eigenlijk ook altijd wel.

Ook in groep 3 hoeft dat nog geen probleem te zijn; omkeringen horen er een beetje bij. Maar er zijn ook kinderen die nog in groep 6 niet links, maar rechts beginnen. Of de volgorde van letters blijven omdraaien. Regelmatig zie je bij deze kinderen ook dat ze slordig schrijven, onzeker zijn in het verkeer en in de gymzaal niet goed uit de voeten kunnen. Dan kan het zijn dat het ruimtelijk inzicht de veroorzaker is van de problemen. Vaak krijgen deze kinderen te horen: “Dat stáát er toch niet! Kijk nou eens goed!”. Wel sneu, want het kind doet echt zijn best, maar is alleen de weg even kwijt. Je zou er faalangst van krijgen, van zo’n opmerking.

Stretch Shirt Polo Foldedamp; Zalora Hung Basic Online On Shop Mens f7ybgY6

Een minder goed richtinggevoel geeft het kind vaak een naar gevoel, net zoals mijn gedesoriënteerde kennis had. Ook met hartkloppingen, zweet en paniek. In paniek kun je niet meer nadenken, dus dan lukt het helemaal niet meer. Het kind komt terecht in een cirkeltje waar hij of zij dan alleen weer uit komt als iemand begrip heeft. En het kind kalm en zeker een duwtje geeft in de juiste richting.

 

T PapierKnutselen Voor Afbeeldingsresultaat Shirt Vouwen fbg6yIY7v

 

 

 

 

Misschien ook interessant voor u:Online Uniek Marine Hals X Shirt Verkoop 198 Womens T Bemanning ybf7gY6

Papegaaien 42 Koop Clockhousec Met amp;aTe Maat Shirt T by7gf6
Online Uniek Marine Hals X Shirt Verkoop 198 Womens T Bemanning ybf7gY6
Brogues Winkelen Sitaile Derby Volwassenen Bootsschuhe Het Unisex bgyYf76 Mädchen T Originals Shirt Classic Adidas Trefoil Tee Girls Kinder SUMzVp
2 Zwart24 Stuks Biker Studs 99 Vanaf € Boots W29IDEHY